Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin: „Sunt împotriva acestui război care are scopul să ascundă jefuirea cetăţenilor ruşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksei Navlnîi FOTO EPA-EFE
Aleksei Navlnîi FOTO EPA-EFE

Principalul opozant al lui Putin, Aleksei Navalnîi, încarcerat şi care este vizat de noi acuzaţii, a declarat joi că se „opune” războiului lansat de liderul de la Kremlin.

„Sunt împotriva acestui război. Cred că acest război între Rusia şi Ucraina are scopul să ascundă jefuirea cetăţenilor ruşi şi să le deturneze atenţia de la problemele care există în interiorul ţării, de la degradarea economiei”, a declarat Aleksei Navalnîi în cursul unui nou proces deschis pe numele său.

Aleksei Navalnîi, considerat o victimă a persecuţiilor politice ale lui Putin, se află de un an încoace după gratii sub acuzaţia că a încălcat condiţiile unei condamnări la închisoare.

Opozantul rus este acuzat că a încălcat condiţiile eliberării atunci când s-a aflat în Germania, unde fusese transportat în comă pentru a fi salvat de la moarte.

Navalnîi a intrat în comă după ce a fost otrăvit cu un agent neurochimic de tip Noviciok.

Opozantul rus este convins că ordinul otrăvirii sale a venit direct de la Putin.

Navalnîi a mai afirmat că „acest război va face un mare număr de victime, va strica vieţi şi va continua politica de sărăcire a cetăţenilor ruşi”.

El este vizat de noi acuzaţii, pentru care compare de câteva zile în faţa unui tribunal, într-un proces în care riscă o nouă condamnare la închisoare, de zece ani.

Mişcarea sa a fost dezmembrată anul trecut de autorităţile ruse, care au ordonat interzicerea ei pentru „extremism”, o acuzaţie folosită recent în Rusia pentru eliminarea contestatarilor regimului Putin.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite