Alegeri Rusia 2024: Moscova anunţă că ruşii din ţările „neprietenoase” pot vota la scrutinul prezidenţial

0
Publicat:

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a anunțat vineri, 26 ianuarie, că expații ruși își vor putea exprima votul la alegerile prezidențiale din luna martie chiar dacă locuiesc în țări „neprietenoase” care au impus sancțiuni Rusiei ca urmare a invaziei lansate în Ucraina, relatează Reuters.

Maria Zaharova
Maria Zaharova a declarat că Rusia va invita la scrutin observatori străini.FOTO Profimedia (Arhivă)

Zaharova a transmis că vor exista secţii de votare în toate ţările în care Rusia are misiuni diplomatice, scrie Agerpres.

Este de aşteptat ca preşedintele rus Vladimir Putin să câştige scrutinul din 15-17 martie şi să-şi prelungească mandatul în fruntea statului cu încă şase ani.

Un candidat împotriva războiului, Boris Nadejdin, face campanie împotriva lui, dar Kremlinul a spus că nu îl consideră un rival serios, notează Reuters.

Zaharova a declarat că Rusia va invita la scrutin observatori străini din Comunitatea Statelor Independente, un grup de ţări care au făcut parte din Uniunea Sovietică, şi din Organizaţia de Cooperare de la Shanghai, care include China, India, Pakistan şi Iran.

Ea a adăugat că ar fi „ciudat" ca Rusia să invite monitori „rusofobi" din partea Consiliului Europei care să supravegheze modul de desfăşurare al scrutinului prezidenţial.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite