Actorul Steven Seagal a devenit membru al unui partid pro-Kremlin VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steven Seagal (dreapta), primit la Kremlin de Vladimir Putin pe 25 noiembrie 2016 pentru a fi felicitat cu ocazia obţinerii cetăţeniei ruse FOTO EPA-EFE
Steven Seagal (dreapta), primit la Kremlin de Vladimir Putin pe 25 noiembrie 2016 pentru a fi felicitat cu ocazia obţinerii cetăţeniei ruse FOTO EPA-EFE

Actorul şi producătorul de filme american Steven Seagal, care afişează o relaţie de amiciţie cu Vladimir Putin, s-a alăturat unui partid pro-Kremlin în perspectiva alegerilor legislative din septembrie din Rusia.

Steven Seagal, 69 de ani, a primit carnetul de membru al partidului „Pentru o Rusie justă - Patrioţii - Pentru adevăr”. Este vorba de un partid pro-Putin format în acest an în urma unei fuziuni între trei formaţiuni politice de stânga.

Cetăţean rus din noiembrie 2016, actorul şi producătorul de filme de la Hollywood s-a angajat să ducă o politică pro-mediu.

„Neavând puterea de a aresta (...), ei câştigă probabil mai mulţi bani producând lucruri care poluează mediul”, a declarat el în timpul discursului de primire în partid.

Noua formaţiune politică este prezentă în Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, şi intenţionează să obţină şi mai multe mandate la alegerile din septembrie.

Seagal este primit cu braţele deschise în Rusia, iar Putin a pozat adesea alături de el. Cei doi au o pasiune comună: artele marţiale.

Actorul american, care mai deţine şi cetăţenia sârbă pe lângă cea rusă, a fost implicat în diverse acţiuni de promovare a intereselor lui Putin.

La scurt timp de la primirea cetăţeniei ruse, Seagal a fost numit trimis special al Federaţiei Ruse la ONU pentru legăturile umanitare ruso-americane.

La începutul lui mai, actorul american a efectuat o vizită în Venezuela în calitate de reprezentant al Rusiei, prilej cu care i-a înmânat o sabie de samurai liderului socialist de la Caracas Nicolas Maduro.

Mai mult decât atât, Steven Seagal a susţinut agresiunile teritoriale ale Rusiei.

În august 2014, la nici jumătate de an de la anexarea Crimeei, actorul a susţinut un concert în peninsula de la Marea Neagră pe o scenă decorată cu drapelul separatiştilor proruşi din Ucraina. Pe atunci, Ucraina se confrunta cu o atacuri crâncene din partea separatiştilor din Donbas, puternic sprijiniţi de Rusia.

De altfel, după aderarea la „Pentru o Rusie justă - Patrioţii - Pentru adevăr”, Seagal a postat o poză cu unul dintre liderii acestui partid, scriitorul rus Zahar Prilepin, care a luptat în Donbas de partea separatiştilor pro-ruşi.

Anterior, Seagal îşi exprimase dorinţa de a fi guvernatorul regiunii Primorie, situată pe coasta Mării Japoniei, cu capitala la Vladivostok. „Familia tatălui meu este de aici. De fiecare dată când vin, vreau să văd mai multe din Kraina (ţinut federal rus, n. red.) Primorie şi să devin guvernatorul vostru”, a declarat actorul în septembrie 2018 cu ocazia Festivalului Internaţional de Film Pacific Meridian de la Vladivostok.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite