12 nave și vehicule militare vor ajunge în posesia flotei ruse de la Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul comandant al flotei ruse de la Marea Neagră, viceamiralul Viktor Sokolov, a anunțat că vor intra în posesia a 12 noi nave alături de aviaţie şi vehicule terestre în 2022.

Flota rusă de la Marea Neagră va primi echipamente noi / Foto Arhivă
Flota rusă de la Marea Neagră va primi echipamente noi / Foto Arhivă

„Flota de la Marea Neagră participă la operaţiunea militară specială şi realizează cu succes obiectivele ce i-au fost trasate”, a declarat Sokolov, citat de agenţia de presă rusă TASS, în faţa unui grup de tineri ofiţeri.

Agenţia de presă RIA Novosti a anunţat miercuri că Viktor Sokolov a fost numit la conducerea Flotei ruse de la Marea Neagră. El l-a înlocuit în această funcţie pe Igor Osipov, care a condus Flota de la Marea Neagră din 2019, după o serie de eşecuri, scrie Digi24.

Săptămâna trecută, mai multe explozii la o bază aeriană din Crimeea au provocat distrugeri masive unui regiment al flotei ruse de la Marea Neagră.

De asemenea, în luna aprilie, crucișătorul Moskva a fost scufundat în urma atacurilor ucrainene. Două luni mai târziu, flota rusă de la Marea Neagră s-a retras din Insula Şerpilor, care este în apropiere de portul Odesa.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite