România livrează Republicii Moldova 74% din energia electrică necesară pentru marți

0
0

Secretarul de stat pentru Energie de la Chișinău, Constantin Borosan, a anunțat că România va livra Republicii Moldova 74% din energia electrică necesară pentru marți.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

„Pentru ziua de mâine, circa 74% din energie electrică urmează a fi livrate în baza contractului de urgență dintre Moldelectrica și Transelectrica”, a transmis Borosan pe rețelele de socializare, potrivit Digi24

Republica Moldova traversează o perioadă de criză energetică dificilă. Furnizorul de energie Energocom a anunțat operatorul național de transport de energie Moldelectrica că pentru ziua de marți, 19.11.2022, "nu a fost contractată întreaga cantitate prognozată a consumului de energie electrică, fiind anticipat un deficit de circa 74%", se arată într-o postare publică a companiei. 

Moldelectrica a făcut public faptul că urmează ca deficitul anticipat să fie acoperit prin contract de livrare a energiei de urgență.

În ultima perioadă Republica Moldova s-a confruntat cu numeroase pene de curent în urma atacurilor rusești asupra sistemului energetic ucrainean. 

Știri Externe


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri