Zgonea, la Chişinău: Republica Moldova nu are nevoie de o revoluţie, ci de evoluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Memorandumul semnat între parlamentele României şi Republicii Moldova presupune un transfer de know-how pentru Legislativul de la Chişinău. Preşedintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României, Valeriu Ştefan Zgonea, au semnat astăzi documentul care prevede colaborarea dintre cele două instituţii de stat.

Spicherul Andrian Candu a declarat că memorandumul prevede organizarea întrevederilor dintre cele două instituţii de cel puţin două ori pe an. 

Candu a declarat că documentul presupune oferirea de expertiză Parlamentului de la Chişinău din partea Parlamentului de la Bucureşti. Acesta a subliniat că subiectul şedinţei comune a guvernelor României şi Republicii Moldova de săptămâna viitoare se va referi la proiecte comune de infrasctructură energetică şi de transport.

La rândul său, Zgonea a precizat că memorandumul semnat la Chişinău însemnă „un transfer de expertiză şi de know-how către Parlamentul din Republica Moldova”.

Potrivit lui Valeriu Ştefan Zgonea, reforma justiţiei din Republica Moldova depinde de voinţa politică. „Corupţia afectează mediul economic, viaţa cotidiană a fiecărui cetăţean. Noi vă susţinem fără rezerve, dar voinţa trebuie să fie a voastră”. Republica Moldova nu are nevoie de o revoluţie, ci de o evoluţie, consideră oficialul român.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite