Zbor cu emoţii pentru mai mulţi moldoveni. Avionul s-a întors pe aeroportul de pe care a decolat, după câteva cercuri deasupra mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Aeronava care efectua cursa directă a companiei Fly One, Heraklion-Chişinău, cu 170 de pasageri la bord, a făcut cale întoarsă duminică, 2 iulie, după decolarea de pe Aeroportul Internaţional „Nikos Kazantzakis”, pe insula Creta. Un comunicat de presă al companiei, citat de IPN, precizează că toţi pasagerii care se aflau la bordul navei erau în siguranţă şi le-a fost oferită cazare şi hrană.

Incidentul a avut loc din cauza unui semnal al sistemului de comandă al aeronavei, care a impus necesitatea unor verificări suplimentare. 

„Deşi este o situaţie neprevăzută, în acest caz, este o procedură obişnuită care vizează securitatea pasagerilor şi siguranţa aeronautică. Astfel, echipajul aeronavei, care este unul profesionist, a decis să revină în aeroport, unde nava este supusă unor verificări tehnice suplimentare”, se menţionează în comunicat.

Cei 170 de pasageri urmează să ajungă la Chişinău luni, 3 iulie.

Potrivit unui pasager, citat de portalul protv.md, avionul a decolat duminică în jurul orei 12.00. După o oră de zbor, pilotul a anunţat că aeronava face cale întoarsă din cauza unor probleme la şasiul din faţă. „În timpul zborului au dat drumul ceva aer condensat. Multă lumea s-a speriat că este fum”, a relatat pasagerul.

Din imaginile de pe site-ul Flight Radar, care permite vizualizarea în timp real a datelor despre traficul aerian se observă cum avionul a efectuat mai multe cercuri deasupra mării, după care a revenit pe insulă. Pasagerii s-au plâns de faptul că a rămas blocaţi în aeroportul Heraklion toată ziua de duminică, fără să ştie când vor porni spre Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite