William Moser, Ambasadorul SUA la Chişinău: „Noi am găsit tărie în libertate  şi putere în diversitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
William Moser a venit cu un mesaj despre libertate şi democraţie de Ziua Independenţei SUA FOTO: Adevărul
William Moser a venit cu un mesaj despre libertate şi democraţie de Ziua Independenţei SUA FOTO: Adevărul

Ambasada SUA din Chişinău se alătură americanilor din lumea întreagă în celebrarea Zilei Independenţei – a celei mai importante sărbători a naţiunii. Sărbătoarea marchează ziua de 4 iulie 1776, când 13 colonii au declarat independenţa faţă de Marea Britanie şi mai târziu au format Statele Unite ale Americii.

Oamenii nu pot progresa individual şi ca naţiune fără să li se ofere spaţiu pentru a gândi liber, pentru a-şi exprima liber ideile şi opiniile şi pentru a spune adevărul celor de la putere fără frică. Cu un astfel de mesaj a venit ambasadorul SUA la Chişinău, William Moser, cu prilejul Zilei Independenţei SUA, marcată la 4 iulie, transmite IPN.

În discursul său la ceremonia de la ambasadă, William Moser a subliniat importanţa libertăţii individuale. „Unii consideră că pentru a avea o naţiune puternică, libertăţile personale trebuie interzise şi diversitatea trebuie stăvilită. Aceasta nu este experienţa naţiunii mele. Noi am găsit tărie în libertate şi putere în diversitate”, a declarat diplomatul. Independenţa Americii a fost fondată pe principiile că toţi oamenii sunt creaţi egali şi sunt înzestraţi cu anumite drepturi inalienabile, care includ dreptul la viaţă, libertate şi căutarea fericirii.

Într-un interviu al Moldova.org cu William Moser dedicat Zilei Independenţei, ambasadorul a menţionat: „Sunt două lucruri pe care doresc să le recomand moldovenilor – compromisul şi răbdare, două elemente foarte importante pentru o democraţie viabilă. Răbdarea înseamnă dorinţa de a soluţiona problemele, iar compromisul înseamnă a căuta soluţii, şi nu probleme noi“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite