Vremea se va răci până la -5 grade în R. Moldova. Se aşteaptă lapoviţă şi vânt puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vant furtuna umbrela FOTO Shutterstock

După vremea caldă din ultimele zile ale lunii martie, de peste +20 de grade, timpul se va răci brusc, începând cu duminică, 3 aprilie. Temperatura aerului va coborî până la -5 grade pe timp de noapte, iar pe timp de zi valorice termice ale aerului vor oscila între +2 şi +7 grade Celsius. Răcirea vremii va fi însoţită de vânt puternic, care va avea o viteză de 15-20 de metri pe secundă, transmite IPN.

Ghenadii Roşca, şeful Direcţiei prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a precizat că răcirea vremii este cauzată de mase  de aer rece care vin dinspre Oceanul Atlantic şi care vor traversa inclusiv teritoriul Republicii Moldova.

Valorile termice prognozate sunt mai scăzute faţă de limitele normale pentru început de aprilie. „În mod normal, pe timp de noapte ar trebui să avem între 0 şi +3 grade Celsius, iar pe timp de zi acestea ar fi trebuit să oscileze între +10 şi +13 grade Celsius”, a specificat Ghenadii Roşca.

Vineri, 1 aprilie, se aşteaptă precipitaţii. Nu sunt excluse descărcări electrice, care vor fi primele acest an. Sâmbătă, la fel va ploua, iar la 3 aprilie precipitaţiile vor fi chiar şi sub formă de lapoviţă.

Temperatura aerului va fi din nou într-o tendinţă de creştere începând cu joi, 7 aprilie.

Cea mai călduroasă zi de 31 martie a fost în 1968, atunci când la Tiraspol au fost înregistrate +25,4 grade. Cea mai friguroasă zi de 31 martie a fost în anul 1908, tot la Tiraspol au fost înregistrate  minus 7 grade Celsius.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite