Voronin spune că prin numirea în funcţie a noilor judecători de la CC se urmăreşte chiar şi invalidarea alegerilor parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, consideră că prin numirea în funcţia de judecători de la Curtea Constituţională (CCM) a lui Artur Reşetnicov şi Corneliu Gurin se urmăreşte chiar şi invalidarea alegerilor parlamentare din 24 februarie, dacă Democraţilor lui Vlad Plahotniuc nu le va conveni rezultatul scrutinului.

În opinia lui Vladimir Voronin, nu este întâmplător că aceste numiti în funcţie s-au petrecut la scurt timp de la data alegerilor: „Aceste persoane trebuie să le slujească lor fidel. Iată care e scopul”.

„Nu se observă de nimeni oare că toate aceste numiri, remanieri au loc în timpul când se începe campania electorală. Şi aici totul e clar, ei acum completează Curtea Constituţională după principiul că ce nu se întâmplă la alegeri, ei trebuie să valideze aceste alegeri, aceşti membri ai CC”, a declarat Vladimir Voronin la „Adevărul Live”.

Potrivit lui, noii judecători nu sunt apropiaţi democraţilor sau comuniştilor, dar sunt apropiaţi oricărei guvernări de dragul de a fi pe lângă putere: „Ei umblă după treuca Guvernului, lor le e indiferent cu cine ei lucrează sau pe cine trădează”.

Voronin susţine că „toate aceste remanieri au un singur scop, să minimalizeze în aşa fel ca acei care toţi anii aceştia au distrus ţara, au furat miliarde, care au făcut aşa că ţara noastră este numită deja de comunitatea internaţională ca ţară capturată, ca să se menţină la guvernare. De altfel, ei trebuie să răspundă pentru toate aceste fărădelegi, pentru aceste crime, corupţie, mafie”.

Cât priveşte numirea în funcţia de judecător la CCM, în special, al fostului comunist Artur Reşetnicov, Voronin a spus că, „dacă deschidem legea despre Curtea Constituţională şi citim articolul 11, el răspunde la aceste calităţi pe care trebuie să le deţină un membru al CC”.

„Altă treabă cine e el ca personalitate, calităţile lui morale, omeneşti, aici sunt foarte multe probleme. Şi nu în ultimul rând care a fost rolul lui în evenimentele din 7 aprilie 2009 nici până acum nu este clar”, a adăugat liderul PCRM.

Amintim că marţi, 11 decembrie, Consiliul Superior al Magistraturii l-a numit pe ex-procurorul general Corneliu Gurin în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Fostul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate din perioada 2007-2009, deputatul PDM Artur Reşetnicov, a fost desemnat de Guvern miercuri, 12 decembrie, în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite