Vladimir Voronin, dispus să colaboreze cu ancheta în cazul ex-deputaţilor reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin

Traseismul politic afectează nu doar imaginea partidelor, dar şi ştirbeşte din încrederea alegătorilor. Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a comentat, într-o conferinţă de presă, reţinerea foştilor parlamentari care, în anul 2015, au părăsit formaţiunea pe care o conduce. Liderul comunist şi-a exprimat speranţa că ancheta va avansa şi se arată deschis să colaboreze cu organele de resort, transmite IPN.

Vladimir Voronin a declarat că reţinerile de ieri ale „foştilor camarazi de partid” s-au produs pe neaşteptate. În 2015, când au plecat din PCRM,  au fost multe declaraţii, dar măsuri nu au fost luate. „Noi susţinem şi o să colaborăm, dacă o să fie necesar, cu organele de anchetă pe aceste probleme. Susţinem măsurile care se întreprind acum de organele respective. Odată şi odată, trebuie de terminăm cu toate astea”, a spus Vladimir Voronin.

Politicianul afirmă că nu se bucură pentru ceea ce li se întâmplă „acestor personaje”, însă fenomenul traseismului politic trebuie să se încheie odată şi odată. „Dacă ei sunt vinovaţi, lasă-i să răspundă în faţa legii – de unde au luat aceste bogăţii, dacă spun că nu au trădat partidul, de unde? Peste noapte, cine le-au adus aceste bogăţii?”, a remarcat liderul comunist.

Deputata Elena Bodnarenco a declarat că şi ei i s-au făcut propuneri de a părăsi PCRM. I s-a adresat şi Sergiu Sîrbu (unul din foştii parlamentari anchetaţi acum pentru îmbogăţire ilicită, n.r.), chiar înainte de plecarea celor 14 deputaţi din PCRM, iar o altă propunere i-a fost făcută la scurt timp după acel anunţ.

Miercuri au fost reţinuţi cinci foşti deputaţi: Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Sergiu Sîrbu, Anatolie Zagorodnîi şi Artur Reşetnicov. Toţi sunt cercetaţi pentru îmbogăţire ilicită, iar cazurile sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate pe faptul coruperii unor parlamentari pentru părăsirea fracţiunii din care făceau parte.

În decembrie 2015, un grup din 14 deputaţi ai Partidului Comuniştilor, printre care şi liderul fracţiunii parlamentare de atunci, Violeta Ivanov, au părăsit fracţiunea şi partidul. Ei au anunţat crearea Platformei „Pentru Moldova”. Mai târziu, o parte din ei au aderat la Partidul Democrat, iar după scindările din PDM – la grupul parlamentar Pro Moldova, condus de Andrian Candu şi la Partidul Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite