Vlad Ţurcanu, candidatura propusă de CSD Parlamentului pentru şefia „Teleradio-Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Ţurcanu
Vlad Ţurcanu

Candidatura jurnalistului Vlad Ţurcanu pentru funcţia de director general al IP Compania „Teleradio-Moldova” (TRM) a fost votată de Consiliul de supraveghere şi dezvoltare (CSD) al TRM şi este propusă spre aprobare Parlamentului. Pentru candidatura lui au votat şase din cei şapte membri ai CSD, reuniţi ieri în prima şedinţă, transmite IPN cu referinţă la site-ul trm.md.

Sergiu Stanciu, secretar al CSD, a specificat că respectiva candidatură a fost propusă de către Arcadie Gherasim, preşedintele CSD.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova. În ianuarie–noiembrie 2020, desfăşurat activitate politică, ocupând funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Unităţii Naţionale al Republicii Moldova (PUN).

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în câteva cazuri: în temeiul cererii depuse; în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale; precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite