Vlad Filat: „Violenţele de la Bălţi au fost provocate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Vlad Filat susţine că în cadrul acţiunilor de la Bălţi au existat provocători. Prim-ministrul a declarat, pentru jurnalişti, că au fost reţinute peste 50 de persoane care sunt documentate şi au fost intentate două dosare care urmează să elucideze motivele şi să fie aplicate sancţiuni pentru cei care au încălcat legislaţia, transmite Info-Prim Neo.

„Eu regret că atunci, când în societate avem probleme foarte complicate, procese care ţin de reforme, de necesitatea ca să avem o societate consolidată, avem parte de provocări, care au obiectiv foarte îndepărtat de interesul naţional al Republicii Moldova. Au fost depistate obiecte de metal care cu certitudine nu sunt necesare pentru a participa la o acţiune paşnică. Organizatorii poartă responsabilitate directă, aşa cum prevede legislaţia, şi urmează să fie administrată această situaţie a zilei de ieri şi să fie respectată legislaţia", a declarat Vlad Filat.

Premierul a mai afirmat că a dispus Ministerului Justiţiei şi Ministerului Afacerilor Interne să se facă evaluarea cadrului legislativ din Republica Moldova şi după necesitate să se vină cu propuneri de ajustare. Acestea urmează să creeze condiţii instituţiilor statului să asigure respectarea legislaţiei în Republica Moldova.

Şi Chirtoacă este îngrijorat de evenimentele de la Bălţi

Dorin Chirtoacă a declarat azi, în timpul şedinţei operative de la Primărie, că organizatorii violenţelor de la Bălţi ar putea acţiona şi în Chişinău. Edilul consideră că în spatele protestelor sunt grupuri bine organizate.
„La Bălţi e vorba de forţe politice care au mobilizat mulţimea la violenţă. Nu este exclus că situaţia s-ar putea repeta pentru că avem instigatori în cadrul partidelor", a menţionat Chirtoacă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite