Viscolul a paralizat Vestul Ucrainei. O serie de drumuri internaţionale sunt blocate, inclusiv cele din regiunea Cernăuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
viscol

Ninsorile puternice ce s-au abătut vineri asupra vestului Ucrainei, au perturbat transportul rutier şi cauzat închiderea a trei aeroporturi internaţionale

Stratul de zăpadă a atins grosimea de 50 cm în mai multe regiuni din vestul Ucrainei, iar temperaturile au scăzut până la -10°C, a anunţat Ministerul ucrainean al Infrastructurii într-un comunicat.

Totodată, circa 350 de localităţi au rămas fără curent electric, iar circulaţia pe mai multe trasee internaţionale era blocată, inclusiv pe traseul de la hotarul Republicii Moldova de la punctul de frontieră Criva-Mămăliga spre Cernăuţi, potrivit unei avertizări făcute de Poliţia Rutieră din Ucraina..

În alte regiunii sute de camioane erau blocate pe autostrăzi, în urma ninsorii abundente. Pe autostrada Kiev-Chop s-au format ambuteiaje de 30 de kilometri, anunţă agenţia Interfax

Lvov, oraş mare din vestul Ucrainei, a cunoscut, în decursul a două zile, precipitaţii de cinci ori mai mari decât media pentru această perioadă, potrivit autorităţilor locale.

Vineri, transporturile publice din acest oraş erau aproape paralizate: nu circulau nici troleibuzele, nici tramvaiele, iar sute de persoane aşteptau în frig în staţiile de autobuz, potrivit portalului Segodnya.

Ninsorile au provocat perturbări majore, de asemenea, în transporturile din Ungaria, Polonia şi Slovacia, unde unele rute au fost închise.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite