VIDEO Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, reţinut de CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie de comun cu procurorii au descins în după-amiaza zilei de vineri, 31 martie, în clădirea Guvernului de la Chişinău. Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a fost reţinut şi escortat la sediul CNA.

Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a anunţat că procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat percheziţii la Ministerul Economiei, în mai multe birouri, dar şi la alte adrese. 

Potrivit CNA, Triboi este vizat într-un dosar în care este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari. Demnitarul va rămâne în custodia CNA pentru 72 de ore.

Procurorii au stabilit că bănuitul, abuzând de funcţia sa, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei,  un imobil în valoare de aproape 1.000.000 de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de zece ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord. În continuarea intenţiilor sale, prin abuz de putere, bănuitul ar fi dat indicaţii unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul, dat în locaţiune, din contul acesteia. Conform documentelor administrate de anchetatori, pentru reparaţia clădirii au fost alocate 4.000.000 de lei. 

   

Valeriu Triboi a fost numit în funcţia de viceministru al Economiei la 16 iulie 2014.

Anterior, el a ocupat funcţia de director al Agenţiei Proprietăţii Publice, 2013 - 2014.

Anticorupţie.md a scris că el deţine mai multe afaceri în domeniul imobiliar şi cel al construcţiilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite