VIDEO Povestea emoţionantă a lui Patric Hanganu, tânărul din R. Moldova care a impresionat cu vocea sa la „Românii au talent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video emisiunea „Românii au talent”
Captură video emisiunea „Românii au talent”

Patric Hanganu, un tânăr de 22 de ani din raionul Cantemir, Republica Moldova, a impresionat cu vocea sa la emisiunea „Românii au talent”, vineri seara, fără ca măcar să aibă studii muzicale. Tânărul intepret mărturiseşte că primii paşi în muzică nu au fost deloc uşori, pentru că nu avea nici bani, dar nici sprijinul celor apropiaţi, mai ales cel al părinţilor.

Patric Hanganu a crescut la ţară, într-o familie cu cinci copii. Copilăria sa a fost una diferită, el fiind nevoit să uite de jocuri şi să înceapă să muncească de la o vârstă fragidă.

„Mama lucra la o fabrică de salamuri, tata lucra în câmp. Noi tot lucram în câmp de mici copii. Tata mi-a dat sapa-n mână şi m-a trimis pe câmp să facem bani. Înaintea de asta ne mai duceam pe deal cu vacile, oile, făceam cum puteam bani. A fost o copilărie foarte grea, pentru că am lucrat foarte mult. De când eram mici copil, întotdeauna mi-am dorit să fiu mai bun decât sunt alţii”, povesteşte tânărul intepret.

Patric a început să cânte la vârsta de 18 ani. Primele piese le-a intepretat în pasajele subterane din Chişinău, dar şi în stradă, cu scopul de a aduna nişte bani pentru studiile pe care le făcea la Colegiul de Construcţii, dar şi pentru nevoile cotidiene, pe motiv că părinţii săi nu aveau posibilitatea de a-l ajuta cu bani. 

„Era foarte greu financiar, nu prea aveam ce mânca (...) Erau zile când nu aveam niciun leu, nu aveam nici de pâine”, mărturiseşte Patric.

Însă problema nu era doar în lipsa banilor. Cu lacrimi în ochi, Patric mărturiseşte despre atitudinea prietenilor şi cunoscuţilor săi care îl tratau cu dispreţ atunci când îl vedeau cântând în stradă.

„Am ajuns într-o perioadă când toţi s-au întors cu spatele de la mine. Eram foarte batjocorit de toţi, de colegii mei, de profesori. Faptul că eu cântam în subterane era perceput de oameni ca şi cum aş umbla cu cerutul. La noi în sat erau vorbe, îi spuneau mamei mele că „băiatul tău umblă cu cerutul prin oraş”. Mama când a aflat prima dată... (povesteşte cu lacrimi în ochi) a fost foarte greu, dar eu am vrut să le demonstrez că eu pot. Am vrut să le demonstrez că eu nu sunt aşa cum spun ei”.

Patric a reuşit să demonstreze că este altfel, că este un tânăr cu un talent impresionant, după ce a evoluat pe scena de la „Românii au talent”, lăsându-i fără cuvinte pe Andi Moisescu şi Mihai Petre, cărora nu le venea a crede că este posibil să cânţi la un asemenea nivel, fără a avea o şcoală muzicală în spate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite