VIDEO Peste 12 tone de alcool etilic ce urma să ajungă prin contrabandă în UE, confiscate în zona de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au confiscat o încărcătură de 12.500 litri de alcool etilic, în raza raionului Ocniţa, în zona de frontieră cu Ucraina, evaluat la 1.500.000 de lei şi care urma să fie livrat prin contrabandă în Uniunea Europeană.

Suspecţi în comiterea ilegalităţii s-au dovedit a fi doi bărbaţi în vârstă de 38 şi 45 ani, originari din oraşul Ialoveni, şoferul autocamionul şi organizatorul schemei infracţionale.

Pentru documentarea temeinică a faptelor ilegale, oamenii legii au desfăşurat percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în oficiile şi depozitele companiei vizate.

Prin urmare, cei doi au fost reţinuţi, în temeiul probelor care indică faptul că ar fi transportat alcool etilic fără marcarea lui cu timbre de control şi pentru că ar fi pregătit marfă pentru comiterea faptei de contrabandă. Pe lângă alcool etilic, aceştia transportau ilegal din regiunea transnistreană şi produse alcoolice contrafăcute, dar şi ţigarete.

În  cazul organizatorului schemei, acesta a fost reţinut în aceeaşi zi în care a fost reţinută şi contrabanda – la 27 octombrie curent, anterior condamnat pe infracţiuni similare.

La data de 28 octombrie, şoferul autocamionului a fost reţinut, după ce fugise de la locul faptei.

Pentru prima faptă ilegală, legea prevede o amendă de până la 92.500 lei pentru persoane fizice şi de până la 350.000 în cazul companiilor, iar pentru contrabandă – pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite