VIDEO O moldoveancă conducea o grupare de escroci care a înşelat sute de pensionari la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia susţine că Maria Covbas era capul reţelei
Poliţia susţine că Maria Covbas era capul reţelei

Oamenii legii din capitala Rusiei au reținut o grupare criminală condusă de o cetățeancă a Republicii Moldova, informează postul TV Pervîi Kanal. Membrii grupării circa 20 la număr sustrăgeau prin înșelăciune bani de la pensionari. reţeaua era condusă de o cetăţeancă a Republicii Moldova.

„Potrivit datelor preliminare, în urma acţiunilor infracţionale ale acestui grup criminal organizat au avut de suferit circa o mie de oameni. Anchetatorii consideră că numărul victimelor este cu mult mai mare. La etapa actuală, putem afirma că veniturile din activitatea infracţională se ridică la peste 100 de milioane de ruble (circa 3,4 milioane de dolarin.n.n)", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Interne pentru regiunea Moscova, Irina Volk.
Capul reţelei era Maria Covbas, originară din Republica Moldova, anunţă poliţia rusească.

Potrivit autorităţilor de la Moscova, escrocii au organizat un call center de unde îi sunau pe pensionari. Suspecții deţineau o bază de date cu lista persoanelor care ce cumpărau suplimente nutritive. Ulterior, prezentându-se drept reprezentanți ai autorităților centrale explicau victimelor că marfa vândută era necalitativă și că aceștia din urmă pot obține o compensație. Însă pentru a o obține era necesar de achitat în avans 10-15% din suma compensației.

În timpul reținerii, suspecții s-au baricadat şi au încercat să fugă de polițiști sărind pe geamurile oficiului. În prezent,14 din escroci sunt în arest, iar şapte au interdicţie de a părăsi Rusia. Ei riscă până la zece ani de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite