VIDEO Investigaţie: Bugetarii moldoveni cu vile în România. Preşedintele Academiei de Ştiinţe: Oricine îşi poate lua, sunt ieftine!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii de la portalul anticorupţie.md au publicat miercuri, 21 septembrie, o investigaţie despre vilele demnitarilor de stat din Republica Moldova, pe care aceştia le deţin în România, în localitatea Borsec. Se pare că unii dintre ei nu au indicat proprietăţile în declaraţiile de avere.

Demnitarii vizaţi în investigaşia anticorupţie.md sunt: Gheorghe Duca şi Stanislav Groppa, fostul judecător Ion Anton, fostul ministru al Agriculturi, Vasile Bumacov, consilierul prezidenţial Ion Păduraru şi medicul personal al preşedintelui Nicolae Timofti, Ion Midrigan.

Cea mai recentă achiţizie este cea a preşedintelui Academiei de Ştiinţe de la Chişinău, Gheorghe Duca. Vila acestuia încă este în faza de construcţie, iar muncitorii au confirmat că ar aparţine anume lui Duca. Terenul are o suprafaţă de 658 metri patraţi, iar preţul total al vilei ar fi de 12.000 de euro, dacă este să-l credem pe Gheorghe Duca care a mai adăugat că oricine îşi poate cumpăra vile în Borcec, pentru că sunt ieftine.

Un alt investitor moldovean în Borsec este fostul ministru al Agriculturii, Vasile Bumacov. El şi-a ridicat vila în anul 2010, în perioada când deţinea funcţia de viceministru al Agriculturii. Imobilul familiei Bumacov se află în apropierea vilelor lui Anton, Păduraru şi Midrigan.La momentul în care reporterii au ajuns la casa familiei Bumacov, acolo se aflau fiica şi soţia acestuia. Continure şi mai multe detalii pe anticorupţie.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite