VIDEO Incidente în satul Varniţa, acolo unde au fost deschise secţii de votare pentru alegătorii din Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidente la Varniţa, Anenii Noi, acolo unde sunt aşteptaţi la secţiile de votare alegătorii din R. Moldova stabiliţi cu traiul în Transnistria. Zeci de cetăţeni s-au adunat în zonă pentru a bloca accesul locuitorilor din stânga Nistru la secţiile de votare.

UPDATE 15.20 Spiritele s-au calmat. Reacţia Poliţiei.

UPDATE 12.35 La Varniţa au venit mai mulţi deputaţi din opoziţie, printre care Igor Grosu, Lilian Carp şi Octavian Ţîcu. De asemenea, a venit şi deputatul socialist Nicolae Pascaru, care susţine că printre manifestanţi sunt provocatori şi persoane în stare de ebrietate. Manifestanţii scandează „Noi nu cedăm!”. 

UPDATE 12.30 Zeci de mascaţi au venit la faţa locului pentru a asigura ordinea publică. Aceştia au format un cordon pentru a separa manifestanţii de alegătorii din Transnistria care trec prin zonă. Între protestatari şi forţele de ordine s-au produs îmbrânceli. 

Manifestanţii, printre care şi veterani ai războiului de pe Nistru, încearcă să obstricţioneze circulaţia autobuzelor şi a microbuzelor. Aceştia consideră că cetăţenii din Transnsitria sunt plătiţi pentru a vota pentru Igor Dodon. 

La faţa locului este prezentă şi Poliţia pentru a asigura ordinea publică. Un manifestant susţine că a văzut că alegătorii primesc câte 50 de dolari pentru a veni din Transnsitria şi a vota.

Între manifestanţi şi unii alegători din Transnistria au avut loc un schimb dur de replici şi îmbrânceli. Cei din regiunea transnistreană sunt indignaţi că nu li se permite să voteze. Ei suţin că nu sunt separatişti şi au dreptul la vot.

Pentru alegătorii din Transnistria au fost deschise 42 de secţii de votare pe teritoriul controlat de Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite