VIDEO Goran Bregović a încins atmosfera din ultima noapte a Gustarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de oameni au participat noaptea trecută la concertul susţinut de Goran Bregović la finalul ediţiei din acest an a Festivalului de Muzică „Gustar“.

Încă de la ora 19.00, Rezervaţia Orheiul Vechi a devenit neîncăpătoare, iar pe drumul care duce din satul Brăneşti la Trebujeni, se circula bară la bară.

De pe la ora 20.15, tobele şi trompetele Weddings and Funerals Orchestra şi ritmurile balcanice discret dirijate de Goran Bregović au ridicat în picioare toţi spectatorii Gustarului. Piese arhicunoscute precum „Maki Maki“, „Ederlezi“, „Chupchik“, „Bella Ciao“ şi „Gas Gas“ au menţinut atmosfera incendiară în Rezervaţia Orheiul Vechi, timp de aproape o oră şi jumătate.

Piesa de rezistenţă a concertului a fost, desigur, „Kalashnikov“, la încheierea festivalului, urmată de tradiţionalul foc de artificii. Fără bis. Doar o piesă din repertoriul mogulului muzicii balcanice, pusă dintr-un laptop. Atât. 

Apoi, din paradisul săltăreţ al ritmurilor balcanice, am revenit la realitatea de bâlci a Gustarului. Cu fum de frigărui, focuri de tabără, praf pe drum, trafic blocat pentru aproape două ore, pe drumul de întoarcere, dar cu inima împăcată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite