VIDEO Două filme de Igor Cobileanski vor rula la un festival din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moment de lucru cu Igor Babiac şi Ela Ionescu FOTO: Igor Cobileanski/facebook
Moment de lucru cu Igor Babiac şi Ela Ionescu FOTO: Igor Cobileanski/facebook

Scurtmetrajul „Colecţia de arome“ şi pelicula„La limita de jos a cerului“ de Igor Cobileanski au fost selectate spre participare la Festivalul Internaţional de Film din Germania care va demara pe 5 noiembrie.

„Colecţia de arome“ povesteşte istoria unui băieţel Victor şi a tatălui său (Gheorghe Grâu). Pentru a face rost de nişte medicamente pentru mama lui Victor, cei doi aleg o cale periculoasă şi grea, iar supravieţuirea în condiţiile unei sărăcii absolute îi face să piardă orice valori umane. Filmul a fost rulat în această primăvară la Cannes, iar publicul moldovean l-a putut urmări la Festivalul Cronograf.

La rândul lui, filmul „La limita de jos a cerului“ transmite povestea lui Viorel (Igor Babiac), un traficant de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova cu mama sa văduvită (Angela Ciobanu), care îl tachinează mereu din cauza lipsei lui de job. Cel mai bun prieten al său care este şi distribuitor de marijuana (Sergiu Voloc) îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, femeia pe care o iubeşte (Ela Ionescu) urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Şi această peliculă a colindat Eruopa, ajungând în Cehia, la Karlovy Vary, la Bucureşti, la Kiev şi în Varşovia.

Festivalul Cottbus a fost iniţiat în 1991 şi, până acum, reprezintă unul dintre cele mai importante festivaluri de film est-european.

Trailerul filmului „La limita de jos a cerului“

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite