VIDEO Dodon refuză să semneze astăzi decretul de dizolvare a Parlamentului:  Situaţia este foarte gravă. Suntem în preajma unei destabilizări a situaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a anunţat sâmbătă, 8 iunie, că Legea Supremă nu-l obligă să semneze astăzi decretul de dizolvare a Parlamentului, ci este prevăzut termenul că „preşedintele poate”. În acest sens, şeful statului a sugerat că nu se va grăbi să semneze decretul până nu se va consulta cu partidele parlamentare, în speranţa că în acest timp va fi formată o majoritate, deşi Înalta Curte a anunţat că termenul limită este ziua de 7 iunie.

Igor Dodon a declarat că, prin decizia Curţii de a stabili că termenul limită în care Parlamentul mai poate forma o majoritate este 7 iunie, intenţionat s-ar fi dorit provocarea alegerilor parlamentare anticipate pentru că „se încearcă prin destabilizare de a mai menţine mandatul de guvernare”.

„Situaţia este foarte complicată şi gravă. Suntem în preajma unei destabilizări a situaţiei din Republica Moldova”, a afirmat Igor Dodon.

Dodon a dat de înţeles că democraţii ar pregăti proteste stradale pentru a destabiliza situaţia şi a se menţine la guvernare 

Dodon a anunţat că în aceste clipe Socialiştii şi cei din Blocul ACUM discută la Parlament formarea unei majorităţi, în pofida deciziei CC care ar interzice acest lucru. Dodon a spus că deputaţii vor fi curajoşi dacă vor lua decizia de a forma o majoritate, în contextul în care Procuratura a pregătit deschiderea dosarelor penale pe numele acestora pentru „tentativă de lovitură de stat”.

„Întrebarea este va fi sau nu recunoscut votul comun din Parlament. Toţi ştiau că dizolvarea e pe 9 iunie. Cei care controleaza puterea nu vor recunoaşte. Mai mult ca atât, ştiu că Procuratura va deschide dosare penale pentru lovitură de stat. Dacă vor vota, înseamnă că au curaj. Pe intern nu va fi recunoscut, dar pe extern va fi recunoscut?”, a declarat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite