VIDEO Batoanele de ciocolată ROM vor să unească românii prin Marea Unire Digitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 1 decembrie, românii de pe ambele maluri ale Prutului sunt îndemnaţi să se unească virtual FOTO: captură video Youtube.
Pe 1 decembrie, românii de pe ambele maluri ale Prutului sunt îndemnaţi să se unească virtual FOTO: captură video Youtube.

Batonul tradiţional românesc ROM Autentic lansează campania „Marea Unire Digitală“, o iniţiativă care va uni simbolic, pentru o zi, românii de pe ambele maluri ale Prutului prin intermediul internetului.

Pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, ROM vrea să demonstreze că pe Internet nu există graniţe. Astfel, toţi deţinătorii de bloguri şi site-uri din Republica Moldova sunt invitaţi să se unească cu România, schimbându-şi domeniul din .md în .ro.

„1 Decembrie este ziua românilor de pretutindeni, iar prin «Marea Unire Digitală» ROM îşi propune să creeze o Românie fără graniţe, într-un spaţiu virtual, accesibil oricui. ROM îndeamnă la o unire simbolică dintre români, în 2013 ca şi în 1918. În felul acesta, creăm o punte dintre istorie şi prezent şi dăm valoare umană, contemporană unui gest istoric“, a declarat Gabriela Munteanu, Marketing Manager Kandia Dulce.

„ROM a încercat prin campaniile sale să recupereze semnificaţia reală a Zilei Naţionale a României din faţa asaltului cârnaţilor cu fasole şi discursurilor patriotarde. Şi, pentru că ironia istoriei face ca de 1 Decembrie românii să sărbatorească Marea Unire din doua state diferite, ne-am gândit că singura reparaţie posibilă va fi să o re-creăm în spaţiul virtual. Pe internet nu există graniţe şi românii se exprimă la fel, indiferent de faptul că sunt din România sau din Republica Moldova“, a declarat Adrian Boţan, Creative Partner McCann Bucureşti.

În filmuleţul ce urmează, organizatorii spun că „Românii citesc poezii în limba moldovenească fără să aibă nevoie de Google Translate, iar pe Facebook nu se aude nici un accent“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite