Victoria Nuland îndeamnă Chişinăul să formeze un Guvern profesionist, pentru edificarea unei Moldove curate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă, a discutat la telefon cu Victoria Nuland, subsecretar de Stat american pentru Afaceri Europene şi Euroasiatice despre rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie şi priorităţile noii guvernări, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului Republicii Moldova trimis redacţiei.

Diplomata americană a transmis un îndemn de formare a unui guvern profesionist, cu oameni integri, care vor accelera reformele pentru edificarea unei Moldove curate. Iurie Leancă a reiterat că executivul, în noua sa componenţă, are nevoie de un program al transformărilor substanţiale.

Premierul în exerciţiu a menţionat că sarcinile principale ale noii guvernări de la Chişinău sunt reforma justiţiei şi combaterea corupţiei, lichidarea sărăciei şi crearea locurilor de muncă. Potrivit comunicatului, Iurie Leancă a precizat că în procesul de realizare a tuturor acestor reforme, Republica Moldova mizează pe un sprijin mai mare al partenerilor externi.

Părţile au pledat pentru intensificarea dialogului strategic moldo-american, lansat în luna martie a anului curent, la Washington. De asemenea, Iurie Leancă a invitat-o pe Victoria Nuland într-o vizită la Chişinău, la începutul anului viitor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite