Viceministrul Transporturilor Boris Gherasim este bănuit de ofiţerii Anticorupţie că ar fi promovat o companie condusă de o rudă de a sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim. Foto: mtid.gov.md
Viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim. Foto: mtid.gov.md

Viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, a fost recunoscut în calitate de bănuit într-un dosar penal privind promovarea unei companii gestionată de o rudă de a sa. Firma a fost desemnată câştigătoare la câteva licitaţii publice privind efectuarea lucrărilor de reparaţie a unor tronsoane de drum.

„Nu am încălcat legea şi nici nu mă simt vinovat. De fapt, nu am nicio atribuţie la licitaţii. Sunt alte structuri specializate ce se ocupă de tendere, nu oficialii din minister sunt responsabili de acestea. Vreau ca această anchetă să fie finalizată cât mai repede, aşa încât lucrurile să fie clare. Probabil şi alte persoane din minister vor fi recunoscute în curând în calitate de bănuiţi în acest dosar“, a declarat Boris Gherasim după ce a fost audiat de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie.

Oamenii legii îi mai incriminează demnitarului că, folosindu-se de funcţia pe care o deţine, ar fi aranjat ca o companie pe care a condus-o din 2005 până în 2009 să fie desemnată să presteze servicii de asigurări societăţilor subordonate ministerului. Din 2005 până în 2009, Boris Gherasim a fost director executiv la Moldcargo SRL.

„Probabil, cineva a încercat să se folosească de numele meu. Nu promovez pe nimeni“, a mai spus Gherasim.

„Urmează să mai fie chemat la CNA. Până în prezent au fost audiate mai multe persoane din cadrul ministerului“, a explicat Bogdan Zumbreanu, şeful Direcţiei urmărire penală de la CNA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite