Vezi cine sunt noii portari din reprezentativa Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Cebotaru (la balon) este jucător de bază la naţionala antrenată de Gabi Balint
Eugen Cebotaru (la balon) este jucător de bază la naţionala antrenată de Gabi Balint

Selecționatele de tineret și seniori au intrat în pregătiri pentru meciurile oficiale internaționale din luna octombrie. Antrenorii Gabi Balint şi Sergiu Chirilov au convocat câţiva debutanţi în loturile naţionale, inclusiv goalkeeperi.

După o pauză de aproape o lună, reprezentantivele de fotbal ale Moldovei vor susţine meciurile ordinare din cadrul preliminariilor Campionatelor Europene.

Potrivit programului competiţional, în grupa C preliminară a turneului Euro-2012 tricolorii mari vor juca la 7 octombrie cu Olanda (în deplasare) şi la 11 octombrie cu San Marino (pe teren propriu).

După ce seniorii moldoveni au ratat toate şansele la o calificare în turneul final din Ucraina şi Polonia, antrenorii echipei noastre au decis să testeze mai mulţi jucători noi, care ar putea să se afirme pe arena internaţională.

Gabi Balint a uimit amatorii de fotbal şi nu l-a convocat în cantonament pentru cele două meciuri pe portarul echipei Zimbru Chişinău, Nicolae Calancea. Buturile naţionalei ar putea fi apărate în disputele cu Olanda şi cu San Marino, în premieră, de Mihail Moraru (de la Milsami Orhei) şi de Maxim Copelciuc (Academia UTM Chişinău).

Doi debutanţi sunt convocaţi şi în apărare. Este vorba despre singurul jucător de la Zimbru, Iulian Erhan, precum şi de apărătorul echipei Academia UTM, Maxim Potârniche.

VOM JUCA LA TIRASPOL CU RUŞII

Tot pe 7 octombrie, va susţine un meci şi reprezentativa de tineret a Moldovei. Fotbaliştii noştri se vor întâlni cu selecţionata Rusiei pe stadionul Sheriff din Tiraspol.

În echipa tricolorilor mici, de asemenea, există o serie de fotbalişti care pot debuta în tricoul selecţionatei, însă doar doi dintre ei au fost chemaţi în premieră la cantonament. Este vorba despre fundaşul echipei Milsami-Ursidos Orhei, Denis Rasulov, şi atacantul de la Iskra-Stal Râbniţa, Constantin Iavorschi.

Citeşte cele mai importante ştiri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite