Vasile Costiuc a declarat greva foamei după ce a fost reţinut pentru 72 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Costiuc
Vasile Costiuc

Liderul Partidului „Democraţia Acasă”, Vasile Costiuc, a declarat greva foamei. Informaţia a fost difuzată de avocatul lui Vasile Costiuc, într-un video publicat pe pagina de Facebook a partidului, după ce a ieşit din sediul Centrului Naţional Anticorupţie, unde se află clientul său, transmite IPN.

Potrivit avocatului, preşedintele Partidului „Democraţia Acasă” a declarat greva foamei în semn de protest, a rugat să îi fie aduse cărţi, pastile, pentru că are probleme cu sistemul circulator. Totodată, Vasile Costiuc a îndemnat la calm, susţine apărătorul.

Avocatul a precizat că liderul Partidului „Democraţia Acasă” este bănuit pe două capete de acuzare  - de spălare de bani şi abuz de putere. În acelaşi timp, apărătorul a spus că va depune o plângere în baza reţinerii lui Vasile Costiuc şi efectuării percheziţiilor la domiciliul acestuia, de unde i-a fost confiscat doar telefonul mobil.

„Ambele infracţiuni cu forme agravante prevăd închisoare de la 5 la 10 ani. Este învinuit de spălare de bani şi abuz de putere. Noi considerăm că el nu poate fi tras la răspundere pentru abuz în serviciu, pentru că el nu deţinea nicio funcţie publică, iar participarea la o organizaţie criminală – nu sunt probe. Vom face câteva acţiuni împotriva procesului verbal de percheziţii. A fost ridicat doar telefonul. Organul de urmărire penală presupune că acţiunea a avut loc în 2008. Care urme ale acelei acţiuni pot fi găsite într-un telefon cumpărat acum jumătate de an? Alte bunuri sua înscrisuri nu au fost găsite”, a menţionat avocatul lui Vasile Costiuc.

Potrivit apărătorului, în 72 de ore organul de urmărire penală urmează să stabilească, dacă îi înaintează sau nu învinuirea.

Trei persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor de miercuri, efectuate de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, în dosarele ce vizează afacerile cu terenurile Primăriei Durleşti. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanţii mass-media.

Reţinuţii sunt preşedintele Partidului „Democraţia Acasă”, Vasile Costiuc, consilierul municipal Veaceslav Nedelea şi o femeie suspectă că ar fi implicată în schemă, a precizat purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite