Vasile Bolea: Modificările la Legea Procuraturii ar putea fi declarate neconstituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Bolea, deputat socialist
Vasile Bolea, deputat socialist

Deputatul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor (BCS), Vasile Bolea, consideră că modificările propuse de Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) la Legea Procuraturii ar putea fi declarate neconstituţionale. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Modificările se referă în special la introducerea unor mecanisme de evaluare a activităţii procurorului general de către o comisie specială şi posibilitatea eliberării din funcţie a acestuia, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). 

Potrivit lui Vasile Bolea, „toată societatea a văzut că acest proiect este unul crud”, care necesită a fi consultat inclusiv cu organismele internaţionale.

Deputatul mai spune că proiectul vizează nu instituţia procurorului general, dar persoana care nemijlocit exercită funcţia de procuror general.

Proiectul pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură a fost adoptat săptămâna trecut în Parlament, în prima lectură. Potrivit ministrului justiţiei, Sergiu Litvinenco, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), acesta va fi aprobat marţi, 24 august, în lectura a doua.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite