Valeriu Streleţ şi-a prezentat raportul de activitate ca să-i potolească pe protestatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restabilirea relaţiilor cu partenerii de dezvoltare, verificarea legalităţii concesionării Aeroportului, iniţierea procedurii de lichidare a băncilor cu probleme şi achitarea salariilor în sectorul public sunt câteva dintre meritele pe care şi le asumă premierul Valeriu Streleţ.

Prim-ministrul a prezentat astăzi raportul de activitate după 42 de zile aflate la şefia Executivului. Potrivit Valeriu Streleţ, Guvernul a reuşit în acest timp să restabilească relaţiile cu partenerii de dezvoltare şi să consolideze Republica Moldova prin „comunicarea constructivă cu başcanul Găgăuziei”.

De asemenea, premierul a mai declarat că este meritul Guvernului în iniţierea procedurii de lichidare a băncilor devalizate şi evaluarea legalităţii concesionării Aeroportului, rezultatele acestei evaluări fiind prezentate până pe 25 septembrie. 

În raportul de activitate se menţionează despre ameliorarea mediului de afaceri şi evitarea suspendării Republicii Moldova din sistemul Carte Verde, deşi pericolul persistă încă din cauza că nu sunt bani pentru acoperirea sumelor furate din fondul de garanţie al asiguratorilor. 

Valeriu Streleţ a declarat că în această perioadă s-au întreprins măsuri pentru impuslionarea procesului de reintegrare a ţării şi a fost confirmat obiectivul strategic de integrare europeană al Republicii Moldova.  În acelaşi timp, premierul este convins că s-a reuşit asigurarea cu salarii şi plăţi sociale în sectorul public. Pe de altă parte, sindicaliştii susţin că există restanţe salariale semnificative în sectorul bugetar, dar şi la întreprinderea Căile Ferate din Moldova. 

În ceea ce priveşte lupta cu corupţia, Valeriu Streleţ, a menţionat că au fost trasate anumite obictive şi a fost promovat un pachet de iniţiative în sistemul judecătoresc. Prim-ministrul a mai vorbit şi despre realizări în atragerea investiţiilor, reforma administrativă şi proiectele de inteconexiune energetică.  „Guvernul pe care-l conduc îşi va continua activitatea atât timp, cât va avea suport politic în Parlament, concentrându-se pe obţinerea rezultatelor concrete care să îmbunătăţească viaţa oamenilor ţării noastre”, a conchis Streleţ. 

Premierul Valeriu Streleţ a fost numit prim-ministru la propunerea PLDM după ce candidatura fostului ministru al Educaţiei, maia Sandu, a fost respinsă de partenerii de alianţă. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite