Vaccinarea împotriva Virusului Papiloma Uman începe în noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

15 mii de fete cu vârsta de 10 ani vor fi imunizate începând cu luna noiembrie împotriva Virusului Papiloma Uman (HPV). Asigurarea vine din partea Alianţei Globale pentru vaccinuri GAVI, care va oferi gratuit Republicii Moldova vaccinuri pentru perioada 2017-2018.

Totodată, în perioada 2019-2025, Moldova va cumpăra preparatele la preţuri reduse, prin intermediul UNICEF. Subiectul a fost discutat de ministrul sănătăţii, Ruxanda Glavan, cu directorul regional GAVI, Colette Selman, în cadrul reuniunii Adunării Mondiale a Sănătăţii de la Geneva, care are loc în perioada 21-25 mai.

Imunizarea este recomandată fetelor între 9 si 11 ani, dovedindu-se că inocularea la aceasta vârstă protejează cel mai bine împotriva leziunilor precanceroase şi canceroase la nivelul colului uterin provocate de virusul papiloma.

Lucrătorii medicali vor fi instruiţi în legătură cu etapele administrării vaccinului, procedurile şi contraindicaţiile stabilite. De asemenea, va fi elaborată o strategie de prevenire şi combatere a cancerului de col uterin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite