Vacanţa mare a copiilor a debutat cu un proiect inedit - Trolleybook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trolleybook-ul va fi deschis în perioada 1 iunie - 31 august 2015. FOTO Adevărul
Trolleybook-ul va fi deschis în perioada 1 iunie - 31 august 2015. FOTO Adevărul

Biblioteca municipală „B.P. Haşdeu” a lansat un program de lecturi estivale pentru copii şi tineri -Trolleybook. Acesta este, de fapt, un troleibuz transformat într-o bibliotecă mobilă. În fiecare zi a verii pentru cei mici vor fi organizate mai multe activităţi interactive, în afara programului de lectură.

Troleibuzul lecturilor se află la ediţia a II-a şi va fi amplasat în acest an în parcul de distracţii „Aventura Parc” din sectorul Buiucani. Ludmila Pânzari, director-adjunct al Bibliotecii „B.P. Haşdeu”, spune că ideea Troleybook-ului aparţine unor studenţi. „Trebuia proiectat un serviciu inovativ şi un grup de studenţi au venit cu iniţiativa. Ei l-au amenajat, l-au pictat şi l-au făcut aşa frumos. O adevărată bibliotecă pe patru roţi. Aici se găsesc cărţile recomandate de programul şcolar pentru lectura de vară. De la poveştile lui Ion Creangă până la nuvele de Ioan Slavici şi poeziile lui Arcadie Suceveanu. În fiecare zi va fi aici un bibliotecar care va pregăti un program divers şi va coordona activităţile micuţilor. Nu lipsesc tehnologiile moderne, pentru că, până la urmă, copiii sunt atraşi de tot ce e nou şi modern. Avem jocuri pe consolă şi tablete. Noutatea sezonului este lectura în format electronic pe eReadere, care conţin peste 500 de titluri”, spune Ludmila Pânzari.

trolleybook

Cadou de 1 iunie pentru micuţi

La evenimentul de lansare a Troleybook-ului au venit părinţi, bunici şi copii. Maturii spun că este cadoul perfect de 1 iunie pentru toţi copiii. Prezent la eveniment, scriitorul Arcadie Suceveanu a însufleţit atmosfera recitându-le micuţilor una dintre poeziile sale. „Astăzi, dragi copii, este ziua voastră. Dar şi a scriitorilor pentru copii, astfel, eu sărbătoresc alături de voi. În această dimineaţă aţi păşit în anotimpul verii, în vacanţa mare. Veţi putea veni aici, la troleibuzul cărţilor să petreceţi timpul într-un mod plăcut, relaxant, util şi jucăuş”, a menţionat Arcadie Suceveanu.

trolleybook

Trolleybook-ul va oferi acces gratuit la servicii de lectură, informare şi recreere în perioada 1 iunie - 31 august 2015, de marţi până duminică între orele 11.00 - 18.00. În cadrul activităţilor organizate, Biblioteca municipală va îmbina toate metodele accesibile de cunoaştere: lectură, concursuri, ateliere de creaţie, jocuri pe calculator, care vor contribui la dezvoltarea creativităţii şi imaginaţiei la copii şi adolescenţi, vor atrage spre lectură noi şi diferite categorii de potenţiali utilizatori. Scopul proiectului este promovarea şi încurajarea lecturii ca mijloc de dezvoltare culturală şi creativă a comunităţii chişinăuiene, orientarea spre valorile literare şi organizarea eficientă a timpului liber în perioada estivală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite