Urmărirea penală finalizată pe un capăt de acuzare în privinţa lui Stoianoglo

0
0
Alexandru Stoianoglo
Alexandru Stoianoglo

A fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare în dosarul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Este vorba despre acuzaţia de depăşire a atribuţiilor de serviciu.

Lui Alexandr Stoianoglo i se încriminează că, la eliberarea din funcţie a procurorului Nicolae Chitoroagă, a dispus achitarea îndemnizaţiei de concediere în mărime de 163,9 mii lei, deşi în privinţa lui Chitoroagă se efectua urmărirea penală, iar, potrivit legii, în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizaţiei, transmite IPN, citând un comunicat de presă semnat de procurorul de caz.

Concomitent, în gestiunea procurorului desemnat de CSP a rămas o altă cauză penală, privind învinuirea procurorului general suspendat pe patru capete de acuzare.

Alexandr Stoianoglo – acuzat de abuz în serviciu, depăşirea atribuţiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent şi favorizarea unui grup criminal organizat – este cercetat în arest la domiciliu. Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat. Ca urmare a unei sesizări a preşedintei Maia Sandu, activitatea lui Alexandr Stoianoglo este evaluată şi de către o comisie constituită de Consiliul Superior al Procurorilor, care urmează să dea o notă activităţii acestuia. Dacă nota va fi nesatisfăcătoare, Alexandr Stoianoglo va putea fi demis.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite