UPDATE Dorin Chirtoacă a fost audiat de ofiţerii CNA în cadrul unui dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La CNA sunt aşteptaţi şi alţi funcţionari din Primărie FOTO Adevărul
La CNA sunt aşteptaţi şi alţi funcţionari din Primărie FOTO Adevărul

Primarul Capitalei a fost citat în calitate de martor la CNA în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu de către funcţionarii de la Primăriei Chişinău. „Acest dosare ar fi prejudiciat bugetul municipiului cu circa 2 milioane de lei“, spune edilul-şef.

UPDATE „Este vorba un fost colaborator al MAI, care a cerut spaţiu locativ de la Primărie. El are o hotărâre judecatăreasca, dar care are la bază acte ilegale. Noi ştim cum aceşti angajaţi ai MAI, în mare parte, au de toate, dar scriu tot ce au pe numele rudelor, pentru a putea pretinde şi obţine în instanţă spaţii sau bani de la administraţia locală. Este prea din cale afară“, a menţionat Dorin Chirtoacă, după ce a ieşit de la CNA.

"Acest dosar a fost întocmit de fucţionarii de la Direcţia locativă, transmis spre semnare viceprimarului Vlad Coteţ. Am aflat despre acest caz şi am cerut ca să fie retras dosarul şi, respectiv, să fie anulată această repartiţie, care ar fi prejudiciat bugetul Primăriei cu circa 130.000 de euro, ceea ce înseamnă cam 2 mln. de lei. Respectivul a depus plângere la CNA, precum că noi îl împiedicăm să obţină spaţiul în cauză“, a mai adăugat primarul.

CNA a anunţat că edilul Capitalei este aşteptat la Centrul Naţional Anticorupţie astăzi la ora 14.00. Serviciul de presă al CNA anunţă că este vorba despre emiterea unei dispoziţii de eliberare a bonului de repartiţie asupra unui apartament cu suprafaţa de aproximativ 130 metri pătraţi. În cadrul dosarului vor fi audiaţi şi alţi funcţionari ai Primăriei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite