UPDATE Deputaţii moldoveni au votat Politica bugetar-fiscală, după trei zile de dezbateri în plen. Acum examinează Legea bugetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Documentul este o condiţie pentru a se ajunge la Legea bugetului. Republica Moldova este obligată să aibă votat bugetul pentru anul în curs până la 1 aprilie pentru a primi următoarea tranşă de la Fondul Monetar Internaţional.

ORA 4.00 "Este un proiect antisocial, îndreptat împotriva cetăţenilor, ce va reduce subvenţiile din agricultură şi alocaţiile sociale, precum şi transferurile pentru armată şi ştiinţă", a spus Igor Dodon, deputat comunist, care a criticat Politica bugetar-fiscală. "Este un proiect dictat din afara ţării pentru a obţine următoare tranşă de la FMI. În acest an se va majora datoria externă a Republicii Moldova", a adăugat Dodon.

ORA 3.30 Deputaţii au votat Politica bugetar-fiscală şi au început examinarea Legii bugetului. Fracţiunea comuniştilor s-a abţinut de la vot, criticând documentul ca unul împotriva poporului.

După mai multe zile de discuţii aprinse, ieri-seara parlamentarii au votat în primă lectură Politica bugetar-fiscală. Potrivit deputaţilor comunişti această lege trebuia să fie adoptată cu şapte-opt luni în urmă.

Deputatii au început să pună amendamentele la vot.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite