Unul dintre cei mai temuţi rakeţi şi contrabandişti din Republica Moldova şi România a fost condamnat în lipsă la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis vineri, 31 ianuarie, să îl condamne la un an de închisoare pe interlopul basarabean Vasile Rodideal, acuzat de infracţiuni de crimă organizată.

Vasile Rodideal, unul dintre cei mai influenţi interlopi din zona Moldovei, este dat în urmărire internaţională din anul 2009. Pe numele său este emis un alt mandat de executare a unei pedepse de 15 ani, pentru instigare la omor.

În dosarul în care a fost condamnat acum, Rodideal a fost acuzat de infracţiuni foarte grave, alături de fostul şef al Vămii Albiţa, Ghiţă Berbece (decedat în timpul judecăţii), precum şi de Bogdan Radu şi Nicu Cercel.

Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi s-au pronunţat în calitate de a doua instanţă după ce, în septembrie 2012, toţi inculpaţii au fost achitaţi. Principala acuzaţie imputată acestora a fost că, în 2008, Rodideal, cu spijinul lui Berbece, ar fi adus în România patru TIR-uri cu 600.000 de pachete de ţigări, care au trecut prin Vama Albiţa.

Fapta nu a putut fi demonstrată astfel încât judecătorii au dispus o achitare în ceea ce priveşte grupul infracţional şi traficul de ţigări. Rodideal a fost condamnat, totuşi, pentru şi punere în circulaţie, fără drept, a unor produse purtând mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată.

Cei patru au fost trimişi în judecată la sfârşitul anului 2008, după o anchetă a procurorilor DIICOT pornită după ce la o firmă din Constanţa s-a găsit un TIR cu peste 600.000 de pachete de ţigări de contrabandă, care au intrat în ţară prin Albiţa.

Potrivit procurorilor, şeful Vămii Albiţa ar fi sprijinit gruparea infracţională, asigurându-se că TIR-urile cu ţigări trec fără a fi controlate riguros. Gruparea ar fi fost coordonată în România de Vasile Rodideal, iar în Republica Moldova de Vladimir Mardar din Băcioi, zis „Vova" şi "Tătăroi", care se ocupa şi de cumpărarea ţigărilor, care de asemenea este dat ]n urmărire de autorităţile române.

Vladimir Mardar este dat in urmarire pentru inselaciune si grup infractional FOTO politiaromana.ro

Vladimir Mardar din Băcioi, zis Vova se ascunde în Republica Moldova FOTO politiaromana.ro

Mai multe citiţi aici

Raketul Vasile Rodideal, urmărit internaţional de Interpol, condamnat în lipsă la Iaşi într-un dosar în care a fost implicat şi fostul şef de la Vama Albiţa

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite