Uniunea Europeană finanţează proiecte de aprovizionare cu apă şi eficienţă energetică

0
0
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Uniunea Europeană va finanţa elaborarea documentaţiei tehnice şi de licitaţie pentru lucrările de construcţie în cadrul a 18 proiecte ce ţin de domeniul aprovizionării cu apă şi canalizare (AAC) şi eficienţă energetică (EE), selectate în  Regiunile de Dezvoltare Nord, Centru şi Sud din Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

Implementarea acţiunilor finanţate de UE urmează să fie realizate prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). Alexandr Muravschi, manager interimar al proiectului, a declarat că acţiunile vor fi implementate de către Agenţiile de Dezvoltare Regională, cu implicarea a mai mulţi actori.

Aneil Singh, şeful Secţiei cooperare a Delegaţiei Uniunii Europene, a menţionat că obiectivul este de a obţine rezultate concrete pentru populaţie. Sunt două domenii prioritare spre care se orientează acest proiect şi anume: aprovizionarea cu servicii calitative de apă şi canalizare şi doi – eficienţa energetică a clădirilor publice.

Pe lângă banii oferiţi de Uniunea Europeană – 3,5 milioane de euro, şi Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare va contribui cu 325 de mii de euro.

Obiectivul general al acţiunii este elaborarea documentaţiei tehnice a celor 18 proiecte selectate: zece în domeniul aprovizionării cu apă şi canalizării şi opt în domeniul eficienţei energetice în clădirile publice.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite