Unii poliţişti nu vor mai circula cu automobile cu numere speciale „MAI”. Oleg Balan: „Sunt deconspiraţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Oleg Balan a prezentat iniţiativa privind subdiviziunile care renunţă la numere speciale MAI
Ministrul Oleg Balan a prezentat iniţiativa privind subdiviziunile care renunţă la numere speciale MAI

Guvernul a aprobat miercuri, 19 noiembrie, un proiect de decizie, prezentat de ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, care prevede ca poliţiştii să nu mai circule cu automobile înmatriculate cu numere din seria „MAI”.

Potrivit prevederilor hotărârii, unele subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne, cum ar fi Inspectoratul General de Poliţie, Poliţia de Frontieră, Serviciul protecţie internă şi anticorupţie, Serviciul dirijare operaţională şi inspectare desfăşoară activitate specială de investigaţii. „Informaţiile privind mijloacele tehnice utilizate de către subdiviziunile competente pentru desfăşurarea măsurilor speciale de investigaţii şi de protecţie au un caracter confidenţial, iar divulgarea acestora deconspiră ofiţerii de investigaţie şi pereclitează activitatea acestora în descoperirea infracţiunilor”, a argumentat ministrul Oleg Balan în cadrul şedinţei de Guvern.

Astfel, modificările operate în legislaţie prevăd că angajaţii subdiviziunilor respective să nu circule cu automobile înmatriculate cu numere din seria „MAI”, Oleg Balan precizând că acest lucru contravine legislaţiei. Totuşi, angajaţii celorlalte subdiviziuni ale MAI care sunt reponsabili de menţinerea ordinii publice, de protecţia populaţiei şi a mediului înconjurător vor utiliza automobile cu numere speciale „MAI” urmată de patru cifre.

Guvernul a probat această iniţiativă miercuri, 19 noiembrie, în cadrul şedinţei. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite