„Unde se duc banii?” Protest la ANRE. Activiştii PAS cer reducerea tarifelor la gaze cu 30% VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activiştii şi simpatizanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) au organizat luni, 22 ianuarie, un protest la sediul ANRE. Manifestanţii au solicitat conducerii instituţiei reducerea tarifelor la gazele naturale cu 30%.

Preşedintele formaţiunii, Maia Sandu, nu a fost prezentă la manifestaţie, însă a lăsat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Deşi preţul de import al gazelor naturale este în continuă scădere, ANRE nu a revizuit tarifele de doi ani, iar cetăţenii plătesc, în prezent, cu aproape 30% mai mult decât costurile reale. Cerem ajustarea tarifelor la costurile reale şi micşorarea lor acum!”, a declarat Sandu.

„Noi cunoaştem că preţul achiziţiei gazelor cumpărate din Rusia, în ultimii doi ani, a scăzut cu aproape 1/3. Pe când, tariful pe care îl plătesc consumatorii finali nu a scăzut. Întrebarea este unde se duc aceşti bani şi ce face statul cu aceşti bani? Noi cerem ca ANRE să coboare tarifele pentru consumatorii finali”, a subliniat vicepreşedintele PAS Mihai Popşoi.

Acesta a mai adăugat că Partidul Democrat în mod intenţionat ar dori să lase acest subiect în ajunul campaniei electorale din 2018, pentru ca atunci să anunţe despre micşorarea tarifelor la gaze, aşa încât democraţii să acumuleze capital politic.

Amintim că un grup de experţi în energetică de la Chişinău au menţionat recent că există premise pentru revizuirea în scădere cu 30% a tarifului la gazele naturale. Aceştia au solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică organizarea unei şedinţe publice pentru examinarea acestei oportunităţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite