Un ministru de la Chişinău renunţă la maşina de serviciu. Câţi bani vor fi economisiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un ministru de la Chişinău renunţă la folosirea automobilul de serviciu
Un ministru de la Chişinău renunţă la folosirea automobilul de serviciu

Utilizarea maşinii de serviciu este un beneficiu de care guvernanţii se pot lipsi, crede un ministru de la Chişinău, care a renunţat la acest serviciu, fiind astfel economisiţi 200 mii de lei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, noul ministru Iurie Chirinciuc a decis să renunţe la serviciile statului privind utilizarea maşinii de serviciu. 

„Maşina cu şofer, achitate din banii statului, sunt un beneficiu de care membrii guvernului se pot lipsi. În cazul în care demnitarii de stat nu dispun de autoturisme proprii, aceştia pot să utilizeze, cu uşurinţă transportul public”, a declarat Iurie Chirinciuc.

Conform informaţiilor prezentate de Serviciul Contabil din cadrul Ministerului, costurile de întreţinere a autovehiculului şi salariul şoferului pot depăşi suma de 200 000 lei pe an, bani care vor rămâne în Bugetul de Stat.

Menţionăm că mai mulţi demnitari au fost surpinşi în situaţii în care foloseau automobilul de serviciu în scopuri personale, cum ar fi deplasarea la salonul de coafură sau la petreceri.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite