Un milionar rus, născut la Chişinău, a cumpărat reţelele electrice din Nordul Bucovinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania VS Energy International Ukraine, controlată de milionarul Aleksandr Babakov, originar din Chişinău a plătit 8,7 milioane de dolari pentru întreprinderea Chernovtsioblenergo (Черновцыоблэнерго), din regiunea Cernăuţi, Ucraina.

În cadrul unui tender la care autorităţile ucrainene au scos la vânzare 45% din acţiunile întreprinderii Chernovtsioblenergo (Черновцыоблэнерго), distribuitorul de energie electrică din regiunea Cernăuţi, compania VS Energy International Ukraine a oferit cel mai bun preţ, 70 milioane de hrivne (circa 8,7 milioane de dolari), cu 8% mai mult decât preţul cerut.
În urma acestei tranzacţii ei licitaţii VS Energy International Ukraine şi-a majorat cota de la 22% la 67% din capitalul Chernovtsioblenergo.
În afară de compania privatizată, grupul VS Energy International Ukraine controlat de milionarul rus Aleksandr Babakov, deputat în Duma de Stat a Federaţiei Ruse deţine peste 90% din acţiunile la reţelele electrice de distribuţie din reginile Kirovograd, Jitomir, Herson şi oraşul Sevastopol, dar şi pachete importante la alte trei întreprinderi de profil din Ucraina.
de

Milionarul Aleksandr Babakov, s-a născut la Chişinău şi este deja la al treilea mandat în Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului) din Federaţia Rusă.
Prosper om de afaceri, Babakov deţine mai multe întreprinderi energetice şi hoteluri în Ucraina. La Moscova, controlează Banca Temp-bank şi cunoscutul club de fotbal ŢSKA. Averea sa a fost estimată anul trecut, de către revista Finans, la 220 milioane de dolari.

Câţiva ani în urmă Babakov a încercat să cumpere Centrala Electrică de la Cuciurgan, cel mai mare producător de energie electrică din Republica Moldova.

Moldovenii din Duma de Stat a Rusiei

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite