Un judecător de la Căuşeni este anchetat pentru că a luat mită sub formă de 300 de litri de motorină, 100 de litri de benzină şi 500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul este anchetat pentru mită
Judecătorul este anchetat pentru mită

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis demersul Procurorului General, Corneliu Gurin privind suspendarea provizorie din funcţie a unui judecător de la Judecătoria Căuşeni, pe durata anchetei penale, până la rămânerea definitivă a hotărârii pe caz.

Din demersul Procurorului General rezultă că, la 21 august curent, Procuratura Anticorupţie a iniţiat o cauză penală pe faptul coruperii pasive, comise de către respectivul judecător, anunţă Procuratura Generală.

Potrivit materialelor cauzei penale, magistratul, împreună cu un consultant al aceleiaşi instanţe, ar fi pretins şi primit ilegal de la o persoană tichete pentru alimentare cu 300 litri de motorină şi 100 litri de benzină, precum şi bani în sumă de 500 lei, pentru pronunţarea hotărârilor de încetare a unor procese contravenţionale.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală s-a stabilit că judecătorul ar fi utilizat o parte din bunurile pretinse şi primite, şi tot el ar fi emis hotărîrile de încetare a proceselor contravenţionale.

Demersul Procurorului General este motivat de faptul că, activînd în continuare în funcţia de judecător, magistratul ar putea să împiedice la stabilirea adevărului în cadrul urmăririi penale şi ar putea influenţa negativ imaginea justiţiei, inducînd dubii privind gradul de integritate al sistemului judecătoresc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite