Un inspector de mediu, agresat şi înjurat pentru că a încercat să zădărnicească comercializarea ghioceilor: O să fiţi şi cu maşinile fărâmate dacă trebuie! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un inspector de mediu din Republica Moldova a încercat să combată luni, 27 februarie, o tentativă de colectare şi comercializare a ghioceilor, plantă aflată în Cartea Roşie. Însă, atunci când s-a apropiat de comercianţi, aceştia au devenit agresivi şi l-au înjurat, avertizându-l că ei nu se tem de poliţie şi că oamenii legii ar putea rămâne cu automobilul deteriorat dacă vor veni.

Comercianţii au încercat într-o manieră agresivă să-l convingă pe inspector să le întoarcă florile.

„O să tăiem toată pădurea şi o să ne hrănim dacă tu nu ne dai voie cu florile (...) Dă florile cu binişorul. Poţi să suni (la poliţie) mult şi bine că o să fiţi şi cu maşinile fărâmate”, ameninţau indivizii agresivi.

Şeful Inspectoratului Ecologic de Stat, Valeriu Nani, cel care a publicat imaginile video pe pagina sa de Facebook, spune că prin aceasta a vrut să arate cetăţenilor „prin ce umilinţe trec inspectorii de mediu în lupta pentru ocrotirea mediului înconjurător dar şi cât de degradaţi în exprimare şi acţiuni pot fi unii concetăţeni de-ai noştri în timp ce încalcă legea”.

„În acelaşi timp fac apel la toţi oamenii de bună credinţă să nu cumpere plante incluse în Cartea Roşie, astfel participând indirect la dispariţia acestora, lipsind următoarele generaţii de frumuseţea acestor plante”, a subliniat Nani.

Atenţie! Limbaj necenzurat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite