Un grup de procurori îl va asista pe procurorul Victor Furtună în „cauza Stoianoglo”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul reţinerii lui Stoianoglo
Momentul reţinerii lui Stoianoglo

Un grup de procurori va acorda asistenţă procurorului Victor Furtună, care conduce urmărirea penală în privinţa procurorului general suspendat din funcţie, Alexandr Stoianoglo. Grupul a fost format „având în vedere complexitatea şi rezonanţa socială a cazului”, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Procuratura Generală se menţionează că, în virtutea competenţelor care îi sunt atribuite de lege, procurorul general interimar nu poate efectua sau conduce urmărirea penală în această cauză penală. În schimb, îi revine competenţa de a asigura pentru procurorul desemnat de către CSP condiţiile necesare pentru efectuare unei investigaţii complete, obiective şi în condiţii legale.

Comunicarea cu publicul se va realiza de Victor Furtună, cel care conduce activitatea grupului de urmărire penală.

Până astăzi, în Republica Moldova nu au existat precedente de începere a urmăririi penale în privinţa unui procuror general în exerciţiu, ceea ce, evident, determină multiple percepţii confuze ale evenimentelor care au loc, se mai spune în comunicat.

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a fost reţinut, în seara de 5 octombrie. Vineri seara, instanţa a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Stoianoglo este cercetat pentru abuz în serviciu, depăşirea atribuţiilor, corupere pasivă şi darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite