Un fost poliţist, reţinut în dosarul Primăriei Truşeni. Dosarul în privinţa primarului, arhitectului-şef şi a unui complice a fost expediat în judecată

0
0
FOTO simbol
FOTO simbol

Mai multe percheziţii au avut loc în această dimineaţă în dosarul Primăriei Truşeni. Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au reţinut un fost poliţist şi au desfăşurat acţiuni de urmărire penală la o altă persoană, bănuită de complicitate la tentativa de deposedare de proprietate a unei locuitoare din Truşeni. În prezent, fostul poliţist este reţinut pentru 72 de ore şi a fost plasat în izolatorul CNA.

Zilele trecute, dosarul în privinţa primarului de Truşeni, arhitectului-şef, dar şi  a ex-conducătorului Întreprinderii Municipale Truşeni a fost expediat în instanţa de judecată. Aceştia sunt învinuiţi de comiterea unor fapte de corupţie, după ce au fost identificate multiple cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1000 de euro, dar au fost documentate şi cazuri în care au fost pretinse şi bunuri materiale (terenuri) în schimbul eliberării unor acte permisive.

Totodată, în cadrul investigaţiilor şi acţiunilor de urmărire penală, a fost documentată şi tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăţi, care aparţineau unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, a comunei Truşeni. Astfel, au fost obţinute imagini video din biroul de serviciu al primarului de Truşeni, unde au avut loc discuţii dintre edil şi complicii săi privind planul de deposedare de avere a unei femei singure. Potrivit rolurilor împărţite între complici, aceştia urmau să obţină încrederea pensionarei, prin oferirea unor atenţii, pentru a putea intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei de locuit din Truşeni, a unor terenuri, dar şi a unui apartament din capitală. De asemenea, din discuţiile purtate, banii pe care i-ar fi obţinut după vânzarea proprietăţilor menţionate, urmau a fi împărţiţi între membrii grupului.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri