Un deputat italian condamnă tentativa de excludere a Marinei Tauber din cursa electorală pentru alegerile din Bălţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber, deputat, candidat la funcţia de primar de Bălţi
Marina Tauber, deputat, candidat la funcţia de primar de Bălţi

Senatorul italian Sergio Romagnoli îşi exprimă îngrijorarea faţă de presiunile care sunt exercitate asupra candidatului Partidului „Şor” pentru funcţia de primar, Marina Tauber, pentru alegerile locale noi din municipiul Bălţi, anunţate pentru 5 decembrie curent.

„Sunt foarte atent la procesele electorale din lume, inclusiv la cele care au loc zilele acestea în Republica Moldova. Îndeosebi, sunt preocupat de alegerile din Bălţi, al doilea oraş ca mărime din ţară. Alarmante sunt acuzaţiile şi noutăţile care circulă privind presiunea asupra candidatului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidului „Şor”, care a obţinut 48% din voturi, în primul tur al alegerilor”, a scris senatorul italian Sergio Romagnoli pe pagina sa de Facebook, citat de Unimedia.

În context, senatorul italian îi îndeamnă pe toţi cei implicaţi în procesul electoral legat de scrutinul local de la Bălţi să respecte legea şi procesele democratice.

„Îi îndemn pe toţi să respecte legea şi procesele electorale democratice şi să nu permită niciun abuz care să nu permit o dezvoltare paşnică. Pământul este o perlă în vastul univers, să ne deschidem inimile şi minţile pentru a planifica un viitor demn pentru toţi”, este îndemnul senatorului italian Sergio Romagnoli.

Candidata Partidului Şor la funcţia de primar al municipiului Bălţi, Marina Tauber, susţine că guvernarea vrea să o elimine cu orice preţ din cursa electorală. Potrivit ei, aceste acţiuni reprezintă o ilegalitate, transmite IPN.

Amintim că Marina Tauber a câştigat detaşat primul tur al alegerilor locale noi din 21 noiembrie din Bălţi, învingându-i cu un scor zdrobitor pe ceilalţi concurenţi electorali. Mai exact, Marina Tauber a acumulat aproximativ 50 la sută din sufragii. Prin urmare, în data de 5 decembrie, va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin, în cadrul căruia Marina Tauber va concura cu candidatul independent Nicolae Grigorişin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite