Un copil a ajuns la neurochirurgie după ce un televizor a căzut peste el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma accidentului, copilul s-a ales cu
fractura mâinii strângi şi cu traumă cranio-cerebrală închisă
În urma accidentului, copilul s-a ales cu fractura mâinii strângi şi cu traumă cranio-cerebrală închisă

O fetiţă de aproape trei ani din Capitală a fost internată în stare de urgenţă în Spitalul clinic municipal pentru copii „Valentin Ignatenco“ din Chişinău după ce un televizor a căzut peste ea.

Directorul spitalului, Nicolae Starciuc a declarat pentru Info Prim Neo că copilul era în grija bunicii, în timp ce părinţii se aflau la muncă. Într-un moment, lăsată fără atenţie, fetiţa a tras de măsuţa cu rotile pe care se afla televizorul şi l-a răsturnat peste ea. Acum este internată în Secţia neurochirurgie, unde va mai sta cam o săptămână, după care va continua tratamentul la domiciliu.

Nicolae Starciuc spune că astfel de cazuri au loc aproape în fiecare săptămână, deoarece părinţii îşi lasă copiii fără supraveghere şi îşi amenajează locuinţa cu mobilier, tehnică sau piese de decor care pot deveni pericol de accidentare pentru cei mici. Medicul recomandă părinţilor să instaleze în locuinţă mobilier stabil, care nu poate fi mutat din loc de către copil. În urma unor asemenea accidentări, copiii ajung la spital cu rupturi de organe interne, fracturi serioase sau chiar sunt cazuri de deces.

„Dacă televizorul ar fi fost pus pe o noptieră stabilă, nu pe un suport cu roţi, atunci astfel de situaţii ar fi evitate“, a menţionat medicul. Nicolae Starciuc a mai spus că părinţii creează situaţii periculoase pentru copii atunci când nu iau măsuri de prevenire a accidentelor casnice.

Anul trecut un copil de numai un an şi două luni a murit strivit de noptieră şi televizor. Potrivit datelor Centrului Naţional de Management în Sănătate, anul trecut 2900 de copii cu vârsta între 0-5 ani au fost traumatizaţi în Republica Moldova, 60 dintre aceştia au decedat. Potrivit unui studiu al proiectului „Regionalizarea serviciilor pediatrice de urgenţă şi terapie intensivă din Republica Moldova” REPEMOL, 66% dintre părinţi conştientizează riscul de accidentare a copiilor în casă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite