UE oferă aproape 7 milioane de euro pentru şapte proiecte Twinning

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO 123RF
FOTO 123RF

Uniunea Europeană alocă 6,85 milioane de euro pentru implementarea în Republica Moldova, din septembrie, a încă şapte proiecte Twinning care fac parte din Planul de Acţiuni Republica Moldova – Uniunea Europeană. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, pe lângă cele şapte, încă două proiecte Twinning sunt în proces de pregătire.

Unul din cele şapte proiectele lansate vizează asistarea Institutului Naţional de Standardizare pentru aderare, în calitate de membru deplin, la Comitetul European de Standardizare şi la Comitetul pentru Standardizare electro– tehnică. Alte proiecte se referă la promovarea patrimoniului cultural în Moldova prin conservarea şi protecţia acestuia, dar şi la consolidarea capacităţilor Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal.

La fel se urmăreşte consolidarea capacităţilor Parlamentului în procesul de armonizare la UE, consolidarea capacităţii Serviciului Vamal în implementarea acţiunilor din Acordul de Asociere, consolidarea capacităţilor de investigare a agenţiilor de aplicare a legii din Moldova în domeniul cercetării actelor de corupţie.

Încă două proiecte Twinning aflate în proces de pregătire vizează asistenţa acordată Ministerului Economiei şi Infrastructurii în armonizarea cadrului legislativ şi operaţional naţional cu directivele şi regulamentele UE în domeniul transportului maritim şi al căilor navigabile interioare, precum şi reforma centrului de formare iniţială şi continuă a poliţiei.

Proiectul Twinning este unul din principalele instrumente ale Uniunii Europene în susţinerea consolidării instituţionale. Acesta are ca scop să ajute ţările beneficiare să dezvolte instituţii publice moderne şi eficiente, prin asigurarea cadrului care permite instituţiilor publice şi organizaţiilor din ţările beneficiare să lucreze cu omologii lor din statele membre ale UE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite