Ucraina a acordat transportatorilor din Moldova încă 5.000 de autorizaţii pentru transportul internaţional de mărfuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În rezultatelor discuţiilor purtate dintre autorităţile Republicii Moldova şi cele a Ucrainei, partea ucraineană a acordat colegilor moldoveni o cotă suplimentară de 5.000 autorizaţii pentru transportul internaţional de mărfuri.

Potrivit înţelegerilor din carul dialogului bilateral, transportatorii din Republica Moldova  vor avea posibilitatea de a transportat încărcături atât în regim bilateral, cât şi pe tranzit pe teritoriul ucrainean.

În cadrul întrevederii la Tbilisi, la Summitul  „Tbilisi Belt and Road Forum 2017”, premierii Republicii Moldova şi Ucrainei, au convenit asupra majorării anul viitor a cotelor pentru transportatorii internaţional de mărfuri de la 43 până la 60 de mii de autorizaţii. 

Totodată, Pavel Filip şi Vladimir Groisman au convenit asupra majorării termenului de aflare a conducătorilor auto internaţionali din Republica Moldova pe teritoriul Ucrainei. Astfel, aceştia vor avea posibilitatea să se afle pe teritoriul ţării vecine pentru o perioada mai mare de 90 de zile.

Anterior, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc, a semnat ordinul privind aprobarea criteriilor de eliberare a unor tipuri de autorizaţii  operatorilor de transport rutier, la cerere, de categoria I, de tipul „Ucraina bilateral/tranzit”.

Potrivit ordinului documentele respective vor fi eliberate de Agenţia Naţională Transport Auto, nu mai mult de o autorizaţie pentru fiecare autovehicul din parcul eligibil al fiecăruia solicitat, cu respectarea procedurilor stabilite de prevederile Codului transporturilor rutiere, adoptat prin Legea nr. 150 din 17 iulie 2014.

Ordinul a fost emis în scopul valorificării autorizaţiilor suplimentare, solicitate de partea moldovenească de la autorităţile de la Kiev, pentru a asigura toţi operatorii de transport rutier cu autorizaţii de tipul ”Ucraina bilateral/tranzit”.

Conform indicaţiilor lui Octavian Calmîc, Ministerul Economiei şi Infrastructurii va monitoriza procedura de eliberare şi utilizare ulterioară de operatori a autorizaţilor.

  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite