Tur-operatorii îi curtează pe seniori şi pe copii, la salonul de turism de la Moldexpo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bune oferte la târgul de turism din acest an sunt pentru taberele şcolare, în Grecia, şi croazierele şi vacanţele pentru vârstnici, în România şi Bulgaria.

Dacă eşti în căutarea unei vacanţe de vară memorabile, pentru tine sau pentru familia ta, dă o fugă la Expoziţia „Tourism. Leisure. Hotels“ de la Moldexpo. Între 10 şi 13 aprilie, găseşti acolo oferte pentru toate buzunarele, cu precădere către destinaţii din Turcia şi Grecia. Preţurile variază în funcţie de clasificarea hotelurilor şi meniul inclus. Astfel, o ofertă low-cost în Grecia, pe malul Mediteranei, porneşte de la 144 de euro de persoană. Include transport cu autocarul şi şapte nopţi de cazare la un hotel de două stele, aflat într-o zonă fără belvedere la mare.

În schimb, dacă eşti mai cu dare de mână, cu 220 de euro poţi face turul Mediteranei, în opt zile. Vei trece prin Civitavecchia, Palermo, Tunis, Palma de Mallorca, Valencia, Marsilia, Genova. Te întorci în Marsilia, iar de-acolo pleci înapoi spre casă. „Cea mai solicitată ofertă este tabăra internaţională pentru copii, în Grecia. Vin elevi cu vârste cuprinse între 9 şi 18 ani şi deja 80% din locuri sunt ocupate“, ne spune Dumitru Cojuhari, reprezentantul agenţiei Panda Tur.

Vacanţă cu tratament inclus

Standurile româneşti au venit cu oferte pentru seniori, cu plecarea din Iaşi. Poţi găsi oferte estivale în Albena (Bulgaria), de 146 de euro de persoană, pentru părinţi sau bunici, în care sunt incluse cinci nopţi de cazare la hotel de trei stele, în regim all inclusive. În schimb, cu 80 de euro de persoană, îţi poţi trimite buneii la tratament în România, la Amara, unde timp de şapte zile vor sta într-un hotel de trei stele cu demipensiune şi vor avea câte două proceduri de balneoterapie pe zi.

„Sejururile pentru seniori sunt negociate atunci când nu e vârf de sezon, iar rolul nostru ca agenţie e să scoatem de la hotelieri un program cât se poate de convenabil. Am discutat personal cu patru-cinci familii de pensionari, care îşi doresc foarte mult să călătorească în România. Urmează să stabilim o serie de pachete cu cazarea în pensiunile montane din Moldova de peste Prut“, precizează Ondina Dobriban, directorul general al agenţiei Paralela 45.

Preţuri vechi, la vremuri noi

Vizitatorii expoziţiei de turism nu sunt, însă, prea încântaţi de ofertele tur-operatorilor. „Aici e totul standard: Turcia sau Grecia. Reducerile sunt valabile doar pentru rezervările timpurii, dar celelalte pachete sunt la fel ca-n ceilalţi ani. Mi-au atras atenţia taberele pentru copii din Grecia. Nu-i ieftin, dar merită, pentru opt zile“, susţine Valeriu Sabujnic, antreprenor.

„Nu văd nicio schimbare faţă de ofertele de anul trecut. Mă uit, în special, după vacanţele în Grecia, Turcia şi Spania, fiindcă sunt mai accesibile. Caut un sejur care are cât mai multe servicii incluse în preţ“, spune şi Rodica Babici, o altă vizitatoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite